Den ældre hund og kat

Alderdom er et komplekst fænomen, som der til stadighed forskes i. Vores kæledyr må og skal ældes, men vi har pligt til at afhjælpe deres eventuelle smerter eller ubehag.

Intet varer evigt, ej heller ungdommen. Og det er jo sandt for både mennesker og dyr. Men som hunde- og katteejer har man stor indflydelse på hvordan dyrets alderdom forløber, og med lidt omtanke kan man let gøre livet både sundt og interessant for den ældre hund og kat.

Herunder kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du passer rigtig godt på din seniorhund eller seniorkat:

Sundhedseftersyn og vaccination:

Det årlige sundhedseftersyn er vigtigt, fordi vi her har mulighed for at opdage sygdomme i et tidligt stadie, og hurtigst muligt sætte en eventuel behandling i gang.

Vaccination forebygger alvorlige smitsomme sygdomme, og vi anbefaler at din hund eller kat er bedst muligt beskyttet.

Fodring:

Anvend et foder af god kvalitet, som er lavet specielt til ældre hunde eller katte. Herved skånes organer, som lever og nyrer, bedst muligt, samtidig med at de får en sund og god kost, som indeholder alle de næringsstoffer dit kæledyr har brug for.

Sørg for at mad og vandskåle står, så de er nemme at komme til. Det kan fx være svært for en kat at blive ved med at hoppe op på fryseren eller bordet.

Hundens og kattens evne til at fordøje og optage føden nedsættes med alderen. Dette kan medføre forstoppelse, eller i sjældnere tilfælde diarré.

Motion:

Motion er vigtigt også for det ældre dyr og dets livskvalitet.

Vær dog opmærksom på, at de lettere kan blive overanstrengt. Hellere korte og hyppige ture, herved kan dyret også få tømt blæren oftere.

Undgå overvægt:

Stofskiftet nedsættes. Det betyder, at hunden og katten har behov for mindre føde, og nemmere tager på i vægt. Det nedsatte stofskifte påvirker også hundens og kattens evne til at omsætte og udskille medicin, evnen til at regulere den normale kropstemperatur, evnen til at regulere væskebalancen, evnen til at modstå og bekæmpe infektioner samt evnen til at modstå kraftige fysiske påvirkninger i det hele taget.

Overvægt er ofte forbundet med mange problemer og følgesygdomme, så det er vigtigt at holde sin hund eller kat så slank og muskuløs som muligt. Ved overvægt anbefaler vi at fodre med en slankediæt, samt gradvist øge mængden af motion.

Kloklip:

Hvis det bliver aktuelt med mindre motion, vil der være nødvendigt med hyppigere kloklip.

Øget pelspleje:

Hunde og specielt katte er jo normalt meget akrobatiske, men det kan være svært for ældre dyr med slidgigt i ryg eller hofter, selv at nå om og soignere sig over halen og på ryggen eller maven. Du kan hjælpe dem, ved jævnlig frisering.

Tandpleje:

Hunde og katte i alle aldre har risiko for at udvikle tandsten og tandkødsbetændelse. Jo ældre de bliver, desto større er risikoen for, at disse tilstande kan udvikle sig til mere alvorlige følgesygdomme som tab af tænder, tandrodsbetændelse, tandbylder, caries m.m. Hyppigt ses der infektioner i gummerne. Disse infektioner kan spredes med blodet til andre steder i kroppen og fremkalde en lang række alvorlige sygdomme i f. eks. lunger, hjerte og nyrer. Vi anbefaler derfor daglig tandpleje for at forebygge tandsten, parodontose og gingivitis. Vi viser gerne hvordan.

Sovepladser:

Tunge racer kan få meget hård hud under og på siden af albuer og haser. Sørg for et ekstra blødt og tykt underlag.

Katte kan få svært ved at hoppe op i fx vindueskarme, så sørg for at tilbyde en indbydende soveplads i gulvhøjde.

Kattebakken:

Katte som har smerter i et eller flere led, kan have problemer med at bruge kattebakker med høj kant eller for lille indgang, og kan derfor blive urenlige. Dette kan afhjælpes ved store og lave bakker uden låg.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​