Sterilisation af katte

Hvorfor skal jeg få min kat steriliseret?

Overvejer du at få din kat steriliseret? På Charlottenlund Dyrehospital ved Hellerup og Gentofte har vi stor erfaring med sterilisation af kat. Operationen indebærer, at vi fjerner hunkattens livmoder og æggestokke. Dette forhindrer løbetid, uønskede killinger og sygdomme som f.eks. livmoderbetændelse.

Hvad er sterilisation af kat?

Sterilisering af din kat er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner hunkattens livmoder og æggestokke. Når din kat er blevet neutraliseret, kommer den ikke i løbetid, og den kan ikke få killinger.

En sterilisation forhindrer samtidig sygdomme i livmoder og æggestokke, som f.eks. livmoderbetændelse.

Narkose

Katten bliver bedøvet med en stiknarkose, hvor vi har mulighed for at vække katten hurtigt igen efter indgrebet.

Katten får lagt et venflon i forbenet, hvori vi kan give væske og medicin og den får ilt igennem hele proceduren. Øjnene bliver behandlet med neutral øjensalve for at undgå udtørring under narkosen. Katten vil ofte være lidt påvirket af narkosen i ca. 1 døgn og vil i denne periode mest sove og eventuelt gemme sig. Der kan under tiden ses enkelte opkastninger, hvilket ikke bør give anledning til bekymring.

Hvis muligt bør du holdes katten inden døre 4 døgn efter operationen.​

Sårpleje

Operationssåret er syet med sting, der er skjult under huden. Tråden går i opløsning med tiden og skal derfor ikke fjernes. Der vil de første 3-4 dage normalt være lidt hævelse og rødme omkring såret.

Der sker normalt ikke noget ved, at katten slikker lidt på såret, men hvis den slikker såret vedvarende, så der opstår kraftig hudirritation, bør den have en krave på.​

Smertestillende

Katten har inden operationen fået en smertestillende indsprøjtning med et morfinpræparat og efter operationen en indsprøjtning med NSAID, der har effekt i 1 døgn.

Yderligere smertebehandling er sædvanligvis ikke nødvendig​.

Rabat ved pakkeløsning

Charlottenlund Dyrehospital tilbyder rabat i form af en pakkeløsning, hvor katten bliver

steriliseret, id-mærket og vaccineret til en reduceret pris. Se vores priser her på hjemmesiden.

Få mere at vide om sterilisation af kat

Du er altid meget velkommen til at få flere oplysninger om sterilisation.

Du kan ringe til os på telefon: 39 64 37 07 for at høre nærmere. Du kan også skrive til os på e-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​