Sterilisation af katte

Hvorfor skal jeg få min kat steriliseret?

Overvejer du at få din kat steriliseret? På Charlottenlund Dyrehospital ved Hellerup og Gentofte har vi stor erfaring med sterilisation af kat. Operationen indebærer, at vi fjerner hunkattens livmoder og æggestokke. Dette forhindrer løbetid, uønskede killinger og sygdomme som f.eks. livmoderbetændelse.

Hvad er sterilisation af kat?

Sterilisering af din kat er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner hunkattens livmoder og æggestokke. Når din kat er blevet neutraliseret, kommer den ikke i løbetid, og den kan ikke få killinger.

En sterilisation forhindrer samtidig sygdomme i livmoder og æggestokke, som f.eks. livmoderbetændelse.

Narkose

Katten bliver bedøvet med en stiknarkose, hvor vi har mulighed for at vække katten hurtigt igen efter indgrebet.

Katten får lagt et venflon i forbenet, hvori vi kan give væske og medicin og den får ilt igennem hele proceduren. Øjnene bliver behandlet med neutral øjensalve for at undgå udtørring under narkosen. Katten vil ofte være lidt påvirket af narkosen i ca. 1 døgn og vil i denne periode mest sove og eventuelt gemme sig. Der kan under tiden ses enkelte opkastninger, hvilket ikke bør give anledning til bekymring.

Hvis muligt bør du holdes katten inden døre 4 døgn efter operationen.​

Sårpleje

Operationssåret er syet med sting, der er skjult under huden. Tråden går i opløsning med tiden og skal derfor ikke fjernes. Der vil de første 3-4 dage normalt være lidt hævelse og rødme omkring såret.

Der sker normalt ikke noget ved, at katten slikker lidt på såret, men hvis den slikker såret vedvarende, så der opstår kraftig hudirritation, bør den have en krave på.​

Smertestillende

Katten har inden operationen fået en smertestillende indsprøjtning med et morfinpræparat og efter operationen en indsprøjtning med NSAID, der har effekt i 1 døgn.

Yderligere smertebehandling er sædvanligvis ikke nødvendig​.

Rabat ved pakkeløsning

Charlottenlund Dyrehospital tilbyder rabat i form af en pakkeløsning, hvor katten bliver

steriliseret, id-mærket og vaccineret til en reduceret pris. Se vores priser her på hjemmesiden.

Få mere at vide om sterilisation af kat

Du er altid meget velkommen til at få flere oplysninger om sterilisation.

Du kan ringe til os på telefon: 39 64 37 07 for at høre nærmere. Du kan også skrive til os på e-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Jeg synes de er super dygtige på Charlottenlund dyrehospital. Når min hund får taget blodprøve, til kontrol, bliver det gjort på under et minut og hunden registrerer det dårligt nok. Jeg er fuld af beundring og vil aldrig gå til andre dyrlæger.

Lisbeth Wiberg Olsen

Charlottenlund dyrehospital er det bedste sted at få behandlet sit kæledyr. Jeg føler mig altid i gode hænder hos Jens og mine hunde er altid blevet behandlet godt. Så jeg kan kun anbefale Charlottenlund dyrehospital.

Frederikke Trolle

dejligt personale, søde og imødekommende, med fantastiske kompetencer, og beroligende atmosfære. Trods det er et dyrehospital.🐕👌🌹

Henriette Juul Nielsen

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​