Tandproblemer hos katte undersøges og behandles

Vi er henvisningsklinik i tandbehandlinger

Vidste du, at tandproblemer er en af de hyppigste årsager til sygdom hos katte? Mange katte oplever problemer med deres tænder, og ligesom det er vigtigt for mennesker, skal tandproblemer hos katte altid undersøges og behandles.

Charlottenlund Dyrehospital er vi henvisningsklinik i tandbehandlinger af katte og hunde. Vi tager derfor imod mange patienter fra både lokalområdet, Gentofte, Hellerup og omegn, men også flere andre steder fra.

Op mod 68 % af alle katte over tre år har tandproblemer

Som nævnt har mange katte tandproblemer. Faktisk viser nogle studier, at helt op til 68 % af alle katte, der er mere end tre år gamle, enten lider af tandstensproblemer, tandkødsbetændelse eller tandresorptioner.

Udfordringen i forhold til tandproblemer hos katte er, at det er de færreste katte, der viser tydelige tegn på, at de har problemer med deres tænder. Ofte både spiser og drikker de som normalt, selvom de har kroniske smerter, og det kan derfor være svært som ejer at opdage problemerne.

Tegn på tandproblemer hos katte

Hvordan ved man så, om katten har tandproblemer? Det mest almindelige er, at katte ikke viser tegn på tandproblemer på trods af tandsmerter. Ofte vil man som katteejer først være klar over, at ens kat var generet i tænderne, efter de har fået tandbehandlingen. Netop derfor er det vigtigt, at din kat undersøges årligt og gerne af en dyrlæge med specialviden om tandsygdomme hos katte.

I enkelte tilfælde kan katte med tandproblemer trække sig væk fra familien. 

Det kan også være, at din kat udviser mindre interesse for sit foder, eller måske søger den foderskålen uden at spise maden. Måske taber den foderet ud af munden eller har svært ved at synke maden. Det kan også være, at din kat begynder at savle mere, eller at den får en dårlig ånde. Måske har du fået en mistanke om, at din kat er blevet ”kræsen”.

Hvis din kat taber sig hurtigt inden for kort tid, kan det også være en indikation på tandproblemer, ligesom det kan være tilfældet, hvis katten klør sig mere rundt om munden eller ryster meget på hovedet.

Vi er specialiseret i tandbehandlinger på katte

På Charlottenlund Dyrehospital behandler vi alle tandproblemer hos katte, og du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har en mistanke om, at din kat har problemer med sine tænder. Så tager vi gerne et nærmere kig på den.​ Vi tilbyder yderligere også tandbehandling samt tandudtrækning på katte.

Kontakt os her

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 39 64 37 07 eller sende en e-mail til dyrehospitalet@femvejen.dk 

Du kan også benytte vores kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook

Charlottenlund Dyrehospital I/S

Bernstorffsvej 246, 2920 Charlottenlund

Klik her for rutevejledning

CVR: 67131118

Læs Behandling af personoplysninger hos Charlottenlund Dyrehospital.​

Kontaktinformation

Telefon: 39 64 37 07

Fax: 39 64 37 06

E-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk

VAGT Telefon: 70 22 11 01

Åbningstider

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

(telefontid: 8:00-11:00 og 12:30-16:00)
Torsdag: 08:00 - 17:00

(telefontid: 8:00-11:00 og 12:30-16:30)

Fredag: 08:00 - 15:00

(Telefontid: 8:00-11:00 og 12:30-14:30)

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores dyrlægevagt på telefon 70 22 11 01