​Tandstillingsfejl hos kat behandles

Har din kat tandstillingsfejl (malocclusion)?

Nogle katte har problemer med deres tandstilling. Tandstillingsfejl hos kat er derfor ikke unormalt, men det bør altid undersøges af en dyrlæge og behandles om nødvendigt. På Charlottenlund Dyrehospital har vi stor erfaring inden for tandstillingsfejl hos katte, og derfor er vi også henvisningsklinik.

Vi undersøger og behandler katte fra både Charlottenlund, Gentofte, Hellerup og omegn, men som henvisningsklinik tager vi også imod katte flere andre steder fra.

Kattens normale tandstilling

Kattens normale tandstilling er et saksebid, hvor fortænderne i overmunden ligger tæt uden på fortænderne i undermunden. Undermundens hjørnetænder går fint op mellem de yderste fortænder og hjørnetænderne i overmunden, og kindtænderne passer sammen, så der dannes et zig-zag-mønster.

De mest almindelige tandstillingsfejl hos katte

Der findes mange forskellige tandstillingsfejl hos katte. De mest almindelige er:

Overbid

Overbid ses forholdsvist sjældent hos katte, men kan føre til en række forskellige komplikationer. For eksempel ser man i nogle tilfælde, at tænderne i undermunden kommer til at ramme ganen og forårsager skader på slimhinden.

Underbid

Underbid ses også forholdsvist sjældent hos katte, med undtagelse af nogle særlige racer, som for eksempel persere. For de kortnæsede racer anses underbid som værende normalt.

Udfordringen med underbid hos andre katte er, at nogle eller alle undermundens tænder vil være placeret længere mod næsen. Hjørnetænderne kan i nogle tilfælde også ramme eller ligge foran de yderste fortænder i overmunden.

Tangbid

Tangbid er, når fortænderne tygger lige sammen, og dette er den tandstillingsfejl hos katte, der oftest ses. Heldigvis giver tangbid som regel ikke nogen problemer.

Problemer der kan opstå som følge af unormal tandstilling

Tandstillingsfejl hos kat kan blandt andet resultere i utilsigtet slid på tænderne samt skader på tandkødet og det underliggende knoglevæv. 

Derfor er det vigtigt, at enhver tandstillingsfejl hos kat bliver undersøgt og vurderet af en dyrlæge, som kan igangsætte den rette behandling, hvis eller når det bliver nødvendigt.

Kontakt os derfor gerne i dag, hvis du har en mistanke om, at din kat har tandstillingsfejl. Vi beregner gerne en skræddersyet pris på den nødvendige undersøgelse og behandling. 

Kontakt os her

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 39 64 37 07 eller sende en e-mail til dyrehospitalet@femvejen.dk 

Du kan også benytte vores kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook

Charlottenlund Dyrehospital I/S

Bernstorffsvej 246, 2920 Charlottenlund

Klik her for rutevejledning

CVR: 67131118

Læs Behandling af personoplysninger hos Charlottenlund Dyrehospital.​

Kontaktinformation

Telefon: 39 64 37 07

Fax: 39 64 37 06

E-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk

VAGT Telefon: 70 22 11 01

Åbningstider

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

(telefontid: 8:00-11:00 og 12:30-16:00)
Torsdag: 08:00 - 17:00

(telefontid: 8:00-11:00 og 12:30-16:30)

Fredag: 08:00 - 15:00

(Telefontid: 8:00-11:00 og 12:30-14:30)

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores dyrlægevagt på telefon 70 22 11 01