Operativ eller kemisk kastration af hund

Overvejer du at få din hund kastreret? På Charlottenlund Dyrehospital har vi stor erfaring i kastrering af hund. Vi kan også tilbyde kemisk kastrering af hund. Denne holder i 5-6 måneder, og effekten træder først i kraft efter 1 måned.​

Hvordan foregår indgrebet?

Testiklernes fjernes operativt, og dermed ophører hundens testosteronproduktion.Det er en rutineoperation, hvilket vil sige, at vi udfører operationen dagligt. Din hund skal møde ind fastende inden kl. 10 og kan forlade dyrehospitalet mellem kl. 14 og 16.

Der laves et lille snit foran pungen, hvorigennem testiklerne fjernes. Blodkarrene underbindes og såret syes sammen igen. Under hele proceduren bliver hunden overvåget af vores specialuddannede sygeplejersker, der holder øje med hundens blodtryk, hjerterytme, iltmætning m.m. På den måde sikrer vi bl.a. at hunden får mere smertestillende, hvis den får ondt under operationen. Huden syes med indvendige, selvopløselige sting, som ikke skal fjernes.

Indgrebet forbygger bl.a. kræft i testiklerne og sygdomme relateret til forstørret prostata. Normalt vil hunden udvise mindre dominans og aggressiv adfærd efter indgrebet, hvis dette foretages i en ung alder. Indgrebet vil også mindske uønsket urinmarkering og lysten til at strejfe rundt. Samtidig dæmpes stress i forbindelse med tæver i løbetid.

Kemisk kastration

Hvis man ønsker at ”afprøve” effekten af en kirurgisk kastration, eller hvis man kun ønsker at kastrere hunden for en kortere periode, kan en kemisk kastration være løsningen. En kemisk kastration gives i form af et implantat, der lægges under huden mellem skulderbladene. Implantatet undertrykker testosteronproduktionen og fordelene er de samme som ved en kirurgisk kastration. Effekten indtræder efter 1 måned og holder i ca. 5-6 måneder.

Fordele ved kastration af hund

Der er mange fordele ved at få din hund kastreret såsom:

  • Forebygger kræft i testiklerne.
  • ​Modvirker sygdomme relateret til forstørret prostata.
  • ​Mindsker risikoen for dominans og aggressiv adfærd (varierer dog fra hund til hund).
  • ​Mindsker uønsket urinmarkering.
  • ​Mindsker lysten til at strejfe, og dæmper stress forbundet med tæver i løbetid.

Den typiske ulempe ved kastration er, at hundens stofskifte nedsættes, hvorfor hunden

kan have tendens til at tage på i vægt. Det er dog ikke selve kastrationen, der får hunden til at tage på, men lysten til mad der øges. Derfor er det vigtigt, at man som ejer er opmærksom på, den mængde af mad, hunden får. Som ejer kan du med fordel

skifte til et mere kalorielet foder efter kastration, hvilket vi gerne rådgiver dig omkring.

Nogle hunderacer (oftest de langhårede) kan få pelsforandringer efter kastration – ofte vil pelsen blive mere mat at se på.

Fjernelse af testikler ved kryptorchisme

Normalt fødes en hanhund med begge testikler nede i pungen, men man ser fra tid til anden, at én eller begge testikler ikke falder ned. Disse ligger så enten i bughulen eller i lyskekanalen. Vi anbefaler altid at få fjernet de tilbageholdte testikler, da der ellers er en øget risiko på 25% for at hunden udvikler cancer. Man anbefaler ikke avl på hunde med kryptorchisme, da tilstanden er arvelig.

Kontakt os allerede i dag for at bestille tid

Vi vejleder gerne om mulighederne for kastration, og vi har altid fokus på kæledyrets behov. Vi har stor erfaring og hjælper kunder fra Charlottenlund, Hellerup, Gentofte og omegn.

Ring gerne til os på telefon: 39 64 37 07, men du kan også skrive til os på vores e-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk for at få mere at vide eller bestille tid til kastrering af hund.

Du kan se vores priser for kastration af hund her.​​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Jeg synes de er super dygtige på Charlottenlund dyrehospital. Når min hund får taget blodprøve, til kontrol, bliver det gjort på under et minut og hunden registrerer det dårligt nok. Jeg er fuld af beundring og vil aldrig gå til andre dyrlæger.

Lisbeth Wiberg Olsen

Charlottenlund dyrehospital er det bedste sted at få behandlet sit kæledyr. Jeg føler mig altid i gode hænder hos Jens og mine hunde er altid blevet behandlet godt. Så jeg kan kun anbefale Charlottenlund dyrehospital.

Frederikke Trolle

dejligt personale, søde og imødekommende, med fantastiske kompetencer, og beroligende atmosfære. Trods det er et dyrehospital.🐕👌🌹

Henriette Juul Nielsen

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​