Operativ eller kemisk kastration af hund

Overvejer du at få din hund kastreret? På Charlottenlund Dyrehospital har vi stor erfaring i kastrering af hund. Vi kan også tilbyde kemisk kastrering af hund. Denne holder i 5-6 måneder, og effekten træder først i kraft efter 1 måned.​

Hvordan foregår indgrebet?

Testiklernes fjernes operativt, og dermed ophører hundens testosteronproduktion.Det er en rutineoperation, hvilket vil sige, at vi udfører operationen dagligt. Din hund skal møde ind fastende inden kl. 10 og kan forlade dyrehospitalet mellem kl. 14 og 16.

Der laves et lille snit foran pungen, hvorigennem testiklerne fjernes. Blodkarrene underbindes og såret syes sammen igen. Under hele proceduren bliver hunden overvåget af vores specialuddannede sygeplejersker, der holder øje med hundens blodtryk, hjerterytme, iltmætning m.m. På den måde sikrer vi bl.a. at hunden får mere smertestillende, hvis den får ondt under operationen. Huden syes med indvendige, selvopløselige sting, som ikke skal fjernes.

Indgrebet forbygger bl.a. kræft i testiklerne og sygdomme relateret til forstørret prostata. Normalt vil hunden udvise mindre dominans og aggressiv adfærd efter indgrebet, hvis dette foretages i en ung alder. Indgrebet vil også mindske uønsket urinmarkering og lysten til at strejfe rundt. Samtidig dæmpes stress i forbindelse med tæver i løbetid.

Kemisk kastration

Hvis man ønsker at ”afprøve” effekten af en kirurgisk kastration, eller hvis man kun ønsker at kastrere hunden for en kortere periode, kan en kemisk kastration være løsningen. En kemisk kastration gives i form af et implantat, der lægges under huden mellem skulderbladene. Implantatet undertrykker testosteronproduktionen og fordelene er de samme som ved en kirurgisk kastration. Effekten indtræder efter 1 måned og holder i ca. 5-6 måneder.

Fordele ved kastration af hund

Der er mange fordele ved at få din hund kastreret såsom:

  • Forebygger kræft i testiklerne.
  • ​Modvirker sygdomme relateret til forstørret prostata.
  • ​Mindsker risikoen for dominans og aggressiv adfærd (varierer dog fra hund til hund).
  • ​Mindsker uønsket urinmarkering.
  • ​Mindsker lysten til at strejfe, og dæmper stress forbundet med tæver i løbetid.

Den typiske ulempe ved kastration er, at hundens stofskifte nedsættes, hvorfor hunden

kan have tendens til at tage på i vægt. Det er dog ikke selve kastrationen, der får hunden til at tage på, men lysten til mad der øges. Derfor er det vigtigt, at man som ejer er opmærksom på, den mængde af mad, hunden får. Som ejer kan du med fordel

skifte til et mere kalorielet foder efter kastration, hvilket vi gerne rådgiver dig omkring.

Nogle hunderacer (oftest de langhårede) kan få pelsforandringer efter kastration – ofte vil pelsen blive mere mat at se på.

Fjernelse af testikler ved kryptorchisme

Normalt fødes en hanhund med begge testikler nede i pungen, men man ser fra tid til anden, at én eller begge testikler ikke falder ned. Disse ligger så enten i bughulen eller i lyskekanalen. Vi anbefaler altid at få fjernet de tilbageholdte testikler, da der ellers er en øget risiko på 25% for at hunden udvikler cancer. Man anbefaler ikke avl på hunde med kryptorchisme, da tilstanden er arvelig.

Kontakt os allerede i dag for at bestille tid

Vi vejleder gerne om mulighederne for kastration, og vi har altid fokus på kæledyrets behov. Vi har stor erfaring og hjælper kunder fra Charlottenlund, Hellerup, Gentofte og omegn.

Ring gerne til os på telefon: 39 64 37 07, men du kan også skrive til os på vores e-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk for at få mere at vide eller bestille tid til kastrering af hund.

Du kan se vores priser for kastration af hund her.​​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​