Øjenbetændelse hos kat behandles​

Har du en kat med øjenbetændelse?

Hvis du har en kat derhjemme med øjenbetændelse, eller hvis du har en mistanke om, at den har øjenbetændelse, så tag den en tur forbi os, på Charlottenlund Dyrehospital. Vi tager gerne et nærmere kig på din kat for at vurdere, hvilken behandling der med fordel kan igangsættes ved øjenbetændelse hos din kat.

Vores dyreklinik ligger i Charlottenlund, og den har således en central beliggenhed, uanset om du kommer fra Hellerup, Gentofte eller omegn.

Symptomer på øjenbetændelse hos kat

Øjenbetændelse er meget almindeligt hos katte. Der er ikke tale om en decideret betændelse i øjet, men en betændelse i øjenlågenes slimhinder, og typisk skyldes betændelsen en almindelig infektion. Øjenbetændelse hos kat kan dog også opstå som følge af en irritation af slimhinden. Det kan for eksempel være på grund af et fremmedlegeme, støv eller i sjældne tilfælde sygdomme i immunsystemet.

Typisk viser øjenbetændelse hos kat sig i form af flåd fra øjet. Det kan både være meget vandigt, men det kan også vise sig som decideret betændelse. Der kan også være meget stor forskel på, hvor store mængder flåd, der er tale om. Det kan være alt lige fra små mængder, der kun lige kan anes i øjenkrogen, til store mængder pus, der gør, at øjet lukker helt til.

Herudover kan der være:

  • Øjenirritation
  • Røde øjne
  • Væskeansamling i slimhinden.

Hvilke behandlingsmuligheder er der?

Der er flere forskellige behandlingsmuligheder alt afhængigt af, hvad der er årsagen til øjenbetændelsen, og om din kat også har andre symptomer. 

Hvis der udelukkende er symptomer fra øjnene, vil vi typisk igangsætte en behandling med øjendråber eller en salve.

Kontakt os og hør mere eller bestil en tid

Hvis du har en mistanke om, at din kat har fået øjenbetændelse, så kontakt os. Vi tager gerne et nærmere kig på din kat, så vi kan igangsætte en eventuel behandling, så din kat kan slippe af med sin øjenbetændelse så hurtigt som muligt. Vi behandler også øjenbetændelse på hunde

Kontakt os her

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 39 64 37 07 eller sende en e-mail til dyrehospitalet@femvejen.dk 

Du kan også benytte vores kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook

Charlottenlund Dyrehospital I/S

Bernstorffsvej 246, 2920 Charlottenlund

Klik her for rutevejledning

CVR: 67131118

Læs Behandling af personoplysninger hos Charlottenlund Dyrehospital.​

Kontaktinformation

Telefon: 39 64 37 07

Fax: 39 64 37 06

E-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk

VAGT Telefon: 70 22 11 01

Åbningstider

Mandag - onsdag: 08.00 - 16.30 (tlf.tid ml. 8-16)

Torsdag: 08:00 - 17:30 (tlf'en er åben 8-16.00)

Fredag: 08:00 - 16:30 (tlf'en er åben 8-15)

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores dyrlægevagt på telefon 70 22 11 01