Øjenbetændelse hos hunde behandles​

Har din hund fået øjenbetændelse?

Har din hund fået røde øjne? Så har den måske fået øjenbetændelse. Øjenbetændelse hos hunde er ikke ualmindeligt, og hvis du har en mistanke herom, anbefaler vi altid, at du tager den forbi vores dyreklinik, Charlottenlund Dyrehospital, så vi kan undersøge din hund.

Vi har en central beliggenhed i Charlottenlund, og vi har derfor mange patienter fra både lokalområdet, Gentofte, Hellerup og flere andre nærliggende byer. Alle er selvfølgelig velkomne hos os.

Symptomer på at din hund har øjenbetændelse​

Øjenbetændelse hos hunde er en inflammationstilstand i øjets slimhinde. Inflammationen skyldes som regel enten en irritation i selve øjet eller i øjets omgivelser – for eksempel i forbindelse med allergi, en kronisk øjensygdom eller et traume – eller inflammationen kan være forårsaget af en infektion.

De typiske symptomer på øjenbetændelse hos hunde er:

  • Kløe i øjet
  • Rødt øje
  • Hvidligt, grønligt eller gulligt materiale i øjenkrogen
  • Tegn på smerter i øjet (for eksempel et sammenknebet øje).

Vær opmærksom på, at din hund også kan være nedstemt eller have nedsat appetit.​

Din hund kan både få øjenbetændelse i begge øjne eller kun i det ene. Er der tale om en bakteriel infektion, vil betændelsen typisk sprede sig til begge øjne inden for ganske kort tid.

Hvis øjenbetændelsen er opstået som følge af en bakteriel infektion eller en virus, så kan din hund smitte andre hunde.​

Behandling af øjenbetændelse hos hunde

Behandlingen afhænger af, hvad der er årsagen til øjenbetændelsen. Er der tale om en sygdom i øjet, kan der være behov for en fugtgivende og medicinsk behandling.

Unge hunde under et år kan ofte have øjenbetændelse uden en decideret årsag. I disse tilfælde kan man rense øjnene og øjenomgivelserne med lunkent vand eller dryppe øjet med sterilt saltvand i et par dage.

Uanset hvad så kan det dog altid være en god ide at kontakte dyrlægen for at få undersøgt, om der er nogen underliggende årsag til, at din hund har fået øjenbetændelse.

Kontakt os og bestil en tid til en undersøgelse

Kontakt os gerne snarest muligt, hvis du har en mistanke om, at din hund har fået øjenbetændelse. Så finder vi en ledig tid, hvor vi kan kigge nærmere på din hund. Hvis det har udviklet sig til en ​akut​ situation kan du ringe til vores aftenvagt hver anden torsdag frem til kl. 22. Vi tilbyder også undersøgelse af øjensygdomme med øjenlysning eller øjenbetændelse til katte

Kontakt os her

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 39 64 37 07 eller sende en e-mail til dyrehospitalet@femvejen.dk 

Du kan også benytte vores kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook

Charlottenlund Dyrehospital I/S

Bernstorffsvej 246, 2920 Charlottenlund

Klik her for rutevejledning

CVR: 67131118

Læs Behandling af personoplysninger hos Charlottenlund Dyrehospital.​

Kontaktinformation

Telefon: 39 64 37 07

Fax: 39 64 37 06

E-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk

VAGT Telefon: 70 22 11 01

Åbningstider

Mandag - onsdag: 08.00 - 16.30 (tlf.tid ml. 8-16)

Torsdag: 08:00 - 17:30 (tlf'en er åben 8-16.00)

Fredag: 08:00 - 16:30 (tlf'en er åben 8-15)

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores dyrlægevagt på telefon 70 22 11 01