Sterilisation af hund​

​Overvejer du at få din hund steriliseret? På Charlottenlund Dyrehospital har vi stor erfaring i sterilisation af tævehunde.

Hvad er sterilisation af hund?

Sterilisation af hunden er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner

enten livmoder og æggestokke eller kun æggestokkene.

Begge metoder har samme virkning, men fjerner man kun æggestokkene er selve indgrebet mindre.

Hvornår skal man vælge sterilisation?

Du kan vælge at lade din hund blive steriliseret, hvis du vil undgå at den kommer i løbetid,

får hvalpe eller bliver falsk drægtig. Samtidig forebygges livmoderbetændelse og andre sygdomme i livmoder og æggestokke.

Alle tævehunde, der ikke skal bruges til udstilling og avl vil have fordel af at blive steriliseret.

​Hvis man steriliserer hunden tidligt i livet, nedsætter man risikoen for at udvikle

kræft i mælkekirtlerne (brystkræft). Alle tævehunde har ca. 25 % risiko for i løbet af deres levetid at udvikle kræft i mælkekirtlerne. Denne risiko nedsættes til mindre end 8% hvis man steriliserer før hundens 2. løbetid, og helt ned til under 1% hvis man steriliserer før hunden har haft sin første løbetid.

Hvad koster sterilisation af hund?

​Vores priser for sterilisation af hund afhænger af hundens vægt. Vores pris er inkl. narkose og medicin, og du kan se vores aktuelle priser her.

Selve operationen

Ved sterilisation af hund lægger dyrlægen et snit i bugvæggen og fjerner enten æggestokke eller både æggestokke og livmoder. Operationssåret bliver syet med sting, der er skjult under huden. Tråden går i opløsning med tiden og skal derfor ikke fjernes. Der vil de første 3-4 dage normalt være lidt hævelse og rødme omkring såret, men skærm er ikke påkrævet.

Narkose og overvågning

På Charlottenlund Dyrehospital har vi to specialuddannede veterinærsygeplejersker i anæstesi og de skræddersyer hver narkose til den enkelte patient. Vi overvåger desuden alle vores patienter i narkose via maskiner, hvor vi kan holde øje med bl.a. puls, iltmætning, blodtryk m.m.

På den måde sikrer vi os kontinuerligt, at patienten har det godt og værdierne fortæller os, om patienten skal bringes dybere ned i narkosen eller, om den skal smertedækkes yderligere.

Efter sterilisationen

Steriliserede hunde har lettere ved at tage på, end ikke steriliserede hunde, men det problem kan du løse med passende fodring og motion. Det er antages at en sterilisation medfører en nedsættelse af stofskiftet til 80% af det oprindelige. En tilsvarende nedsættelse af energiindholdet i foderet vil være nødvendig, for at forhindre overvægt. Til dette formål kan du med stor fordel bruge et kalorielet foder.

Nogle få steriliserede tævehunde vil kunne blive urininkontinente når de bliver ældre.

Det vil sige, at de ikke kan holde på vandet når de slapper af og sover, og derfor

kan det dryppe med urin fra dem. Dette problem kan løses med medicinsk behandling.

​Enkelte racer kan få pelsproblemer efter en sterilisation.

Kontakt os for at bestille tid til sterilisation af hund

Du er meget velkommen til at kontakte Charlottenlund Dyrehospital ved Hellerup og Gentofte, hvis du vil høre mere om sterilisation af din hund. Du kan også bestille tid med det samme.

Du kan kontakte os på telefon: 39 64 37 07 eller skrive til os på e-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​