Sterilisation af hund​

​Overvejer du at få din hund steriliseret? På Charlottenlund Dyrehospital har vi stor erfaring i sterilisation af tævehunde.

Hvad er sterilisation af hund?

Sterilisation af hunden er en neutraliseringsform, hvor dyrlægen ved en operation fjerner

enten livmoder og æggestokke eller kun æggestokkene.

Begge metoder har samme virkning, men fjerner man kun æggestokkene er selve indgrebet mindre.

Hvornår skal man vælge sterilisation?

Du kan vælge at lade din hund blive steriliseret, hvis du vil undgå at den kommer i løbetid,

får hvalpe eller bliver falsk drægtig. Samtidig forebygges livmoderbetændelse og andre sygdomme i livmoder og æggestokke.

Alle tævehunde, der ikke skal bruges til udstilling og avl, vil have fordel af at blive steriliseret.

​Hvis man steriliserer hunden tidligt i livet, nedsætter man risikoen for at udvikle

kræft i mælkekirtlerne (brystkræft). Alle tævehunde har ca. 25 % risiko for i løbet af deres levetid at udvikle kræft i mælkekirtlerne. Denne risiko nedsættes til mindre end 8% hvis man steriliserer før hundens 2. løbetid, og helt ned til under 1% hvis man steriliserer før hunden har haft sin første løbetid.

Hvad koster sterilisation af hund?

​Vores priser for sterilisation af hund afhænger af hundens vægt. Vores pris er inkl. narkose og medicin, og du kan se vores aktuelle priser her.

Selve operationen

Ved sterilisation af hund lægger dyrlægen et snit i bugvæggen og fjerner enten æggestokke eller både æggestokke og livmoder. Operationssåret bliver syet med sting, der er skjult under huden. Trådene går i opløsning med tiden og skal derfor ikke fjernes. Der vil de første 3-4 dage normalt være lidt hævelse og rødme omkring såret, men skærm eller bodystocking er ikke nødvendigt.

Narkose og overvågning

På Charlottenlund Dyrehospital har vi to specialuddannede veterinærsygeplejersker i anæstesi og de skræddersyer hver narkose til den enkelte patient. Vi overvåger desuden alle vores patienter i narkose via maskiner, hvor vi kan holde øje med bl.a. puls, iltmætning, blodtryk m.m.

På den måde sikrer vi os kontinuerligt, at patienten har det godt, og værdierne fortæller os, om patienten skal bringes dybere ned i narkosen eller, om den skal smertedækkes yderligere.

Efter sterilisationen

Steriliserede hunde har lettere ved at tage på, end ikke steriliserede hunde, men det problem kan du løse med passende fodring og motion. Det antages at en sterilisation medfører en nedsættelse af stofskiftet til 80% af det oprindelige. En tilsvarende nedsættelse af energiindholdet i foderet, vil være nødvendig, for at forhindre overvægt. Til dette formål kan du med stor fordel bruge et kalorielet foder.

Nogle få steriliserede tævehunde vil kunne blive urininkontinente når de bliver ældre.

Det vil sige, at de ikke kan holde på vandet når de slapper af og sover, og derfor

kan det dryppe med urin fra dem. Dette problem kan løses med medicinsk behandling.

​Enkelte racer kan få pelsproblemer efter en sterilisation.

Kontakt os for at bestille tid til sterilisation af hund

Du er meget velkommen til at kontakte Charlottenlund Dyrehospital ved Hellerup og Gentofte, hvis du vil høre mere om sterilisation af din hund. Du kan også bestille tid med det samme.

Du kan kontakte os på telefon: 39 64 37 07 eller skrive til os på e-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Jeg synes de er super dygtige på Charlottenlund dyrehospital. Når min hund får taget blodprøve, til kontrol, bliver det gjort på under et minut og hunden registrerer det dårligt nok. Jeg er fuld af beundring og vil aldrig gå til andre dyrlæger.

Lisbeth Wiberg Olsen

Charlottenlund dyrehospital er det bedste sted at få behandlet sit kæledyr. Jeg føler mig altid i gode hænder hos Jens og mine hunde er altid blevet behandlet godt. Så jeg kan kun anbefale Charlottenlund dyrehospital.

Frederikke Trolle

dejligt personale, søde og imødekommende, med fantastiske kompetencer, og beroligende atmosfære. Trods det er et dyrehospital.🐕👌🌹

Henriette Juul Nielsen

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​