Kennelhoste​

Hvad er kennelhoste?

Kennelhoste er en infektion i hundens øvre luftveje. Symptomerne stammer fra luftrøret og lungerne. Sygdommen har fået sit navn, da den er meget smitsom, og ofte forekommer steder, hvor flere hunde opholder sig sammen; f.eks. i kenneler (hundepensioner) eller dyreinternater.

Hvad er symptomerne på kennelhoste?

Symptomerne er, som navnet indikerer, hoste. Hosten er ofte tør og rungende, og i daglig tales omtales den ”søløvehosten”, da hosten har en helt speciel klang, og en erfaren dyrlæge kan ofte nærme sig diagnosen, blot ved at høre hosten i venteværelset. Hosten kan også resultere i brækfornemmelser og i nogle tilfælde kaster hunden slim op. Derudover kan hunden blive nedstemt og få feber.​

Hvordan smitter kennelhoste?

Kennelhoste er meget smitsomt og opstår ved kontakt mellem hunde. Smitten er luftbåren og kan være svær at undgå da tiden fra hunden smittes til den viser symptomer er lang. En hund der virker rask og frisk, kan altså smitte andre hunde, inden den selv når at få symptomer. Har man en hund med kennelhoste bør man holde den adskilt fra andre hunde, så længe den hoster.

Hvordan behandler man kennelhoste?

Da kennelhoste primært forårsages af virus, findes der ingen behandling der kan kurere hosten, men er symptomerne voldsomme, kan man symptombehandle ved at give hostestillende.

Kennelhoste kan også optræde i bakteriel form, hvor hunden ofte bliver nedstemt og får feber. I disse tilfælde kan der gives antibiotika. Det er vigtigt at holde hunde med kennelhoste i ro, da hosten ofte forværres ved aktivitet og leg.

Kan man forebygge kennelhoste?

Der findes vacciner mod kennelhoste, og kennelhoste er også en af komponenterne i de vacciner vi giver på Charlottenlund Dyrehospital, men hunde kan sagtens få kennelhoste alligevel, da vaccinen ikke dækker 100%. Hunde der er vaccinerede får dog ofte et mildere sygdomsforløb, end hvis de ikke var dækket af vaccinen.​

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 16 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Man er ikke i tvivl om at i elsker dyr.. vi føler altid at vi er i gode hænder...

Fie​

Har brugt Stig og Jens igennem snart 20 år, og kan ikke forestille mig nogen bedre dyrlæger. Dygtige og empatiske.​

Stine

Charlottenlund dyrehospital er det bedste sted at få behandlet sit kæledyr. Jeg føler mig altid i gode hænder hos Jens, og mine hunde er altid blevet behandlet godt.

Frederikke​

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​