Kennelhoste​

Hvad er kennelhoste?

Kennelhoste er en infektion i hundens øvre luftveje. Symptomerne stammer fra luftrøret og lungerne. Sygdommen har fået sit navn, da den er meget smitsom, og ofte forekommer steder, hvor flere hunde opholder sig sammen; f.eks. i kenneler (hundepensioner) eller dyreinternater.

Hvad er symptomerne på kennelhoste?

Symptomerne er, som navnet indikerer, hoste. Hosten er ofte tør og rungende, og i daglig tales omtales den ”søløvehosten”, da hosten har en helt speciel klang, og en erfaren dyrlæge kan ofte nærme sig diagnosen, blot ved at høre hosten i venteværelset. Hosten kan også resultere i brækfornemmelser og i nogle tilfælde kaster hunden slim op. Derudover kan hunden blive nedstemt og få feber.​

Hvordan smitter kennelhoste?

Kennelhoste er meget smitsomt og opstår ved kontakt mellem hunde. Smitten er luftbåren og kan være svær at undgå da tiden fra hunden smittes til den viser symptomer er lang. En hund der virker rask og frisk, kan altså smitte andre hunde, inden den selv når at få symptomer. Har man en hund med kennelhoste bør man holde den adskilt fra andre hunde, så længe den hoster.

Hvordan behandler man kennelhoste?

Da kennelhoste primært forårsages af virus, findes der ingen behandling der kan kurere hosten, men er symptomerne voldsomme, kan man symptombehandle ved at give hostestillende.

Kennelhoste kan også optræde i bakteriel form, hvor hunden ofte bliver nedstemt og får feber. I disse tilfælde kan der gives antibiotika. Det er vigtigt at holde hunde med kennelhoste i ro, da hosten ofte forværres ved aktivitet og leg.

Kan man forebygge kennelhoste?

Der findes vacciner mod kennelhoste, og kennelhoste er også en af komponenterne i de vacciner vi giver på Charlottenlund Dyrehospital, men hunde kan sagtens få kennelhoste alligevel, da vaccinen ikke dækker 100%. Hunde der er vaccinerede får dog ofte et mildere sygdomsforløb, end hvis de ikke var dækket af vaccinen.​

Kontakt os​

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​