Hunde og kattes tandproblemer

Rigtig mange voksne hunde og katte har sygdomme i tænder og tandkød. Problemerne skyldes ofte en kombination af dårlig mundhygiejne, for mange godbidder samt ejerens manglende viden om symptomerne.

De hyppigste tandproblemer er betændt tandkød, knækkede tænder og tandsten. Paradentose er især et problem hos hunde og katte, der ikke får børstet tænder regelmæssigt. God mundhygiejne er lige så vigtig for hunde og katte som for mennesker.

Hos hunde og katte er vi, ved den almindelige sundhedsundersøgelse, opmærksomme på, om en tandbehandling eller tandrensning af hund eller kat bør anbefales. Dette kan være baseret på, at der eventuelt kan konstateres tandkødsbetændelse, løse tænder eller andre generende lidelser​.

Sådan foregår en tandbehandling af hund og kat

Ved en tandbehandling eller tandrensning af hund eller kat bliver kæledyret fuldt bedøvet, og vi benytter os herefter af tandudstyr, som kan minde meget om mennesketandlægers udstyr, idet vi kan bore, fræse, slibe, trække tænder ud, ultralydsrense og polere.

​Mens kæledyret ligger i bedøvelse, bruger vi forskellige monitors til at overvåge det med. Hunden/katten ligger på en isolerende pude med varmelegemer og er dækket med sølvfolie (redningstæppe) samt et tæppe. Dette hjælper til at opretholde kropstemperaturen. Til de helt små patienter, der let taber kropsvarme, har vi et tæppe med cirkulerende varmluft (se billede).

Vi har mulighed for at tage røntgenbilleder for at se på røddernes placering eller, om der er rodbetændelse. Hertil bruger vi digital tandrøntgen, der gør det muligt for os at vurdere, hvordan tandrødderne og kæbeknoglens tilstand er.

Hvis vi har foretaget en smertevoldende tandbehandling, giver vi smertebehandling, både som injektion inden kæledyret vågner og til hjemmebehandling de følgende dage.

Hvordan forebygges problemer med tænder og tandkød?

Tandbørstning skal være en daglig/ugentlig rutine for kæledyret, ligesom almen pelspleje, leg, fodring og gåture. Tandbørstning og tandrensning af hund og kat er meget vigtig, da plak allerede dannes inden for 24 timer, tandsten allerede indenfor 3 dage, og tandkødsbetændelse kan forekomme allerede efter 2 uger.

Tilvænning til tandbørstning kan tage tid og skal være en positiv oplevelse. Husk altid at starte i det små og med korte intervaller. Tandbørstning kan med fordel kombineres med noget godt, såsom leg, en hyggestund og godbidder.

Brug gerne en lille blød tandbørste eventuelt sammen med en dyretandpasta uden fluor.

Tandbørstning kan suppleres med tyggeben, Plaque Off (havalgepulver) og tandstensdiæter.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​