Hunde og kattes tandproblemer

Rigtig mange voksne hunde og katte har sygdomme i tænder og tandkød. Problemerne skyldes ofte en kombination af dårlig mundhygiejne, for mange godbidder samt ejerens manglende viden om symptomerne.

De hyppigste tandproblemer er betændt tandkød, knækkede tænder og tandsten. Paradentose er især et problem hos hunde og katte, der ikke får børstet tænder regelmæssigt. God mundhygiejne er lige så vigtig for hunde og katte som for mennesker.

Hos hunde og katte er vi, ved den almindelige sundhedsundersøgelse, opmærksomme på, om en tandbehandling eller tandrensning af hund eller kat bør anbefales. Dette kan være baseret på, at der eventuelt kan konstateres tandkødsbetændelse, løse tænder eller andre generende lidelser​.

Sådan foregår en tandbehandling af hund og kat

Ved en tandbehandling eller tandrensning af hund eller kat bliver kæledyret fuldt bedøvet, og vi benytter os herefter af tandudstyr, som kan minde meget om mennesketandlægers udstyr, idet vi kan bore, fræse, slibe, trække tænder ud, ultralydsrense og polere.

​Mens kæledyret ligger i bedøvelse, bruger vi forskellige monitors til at overvåge det med. Hunden/katten ligger på en isolerende pude med varmelegemer og er dækket med sølvfolie (redningstæppe) samt et tæppe. Dette hjælper til at opretholde kropstemperaturen. Til de helt små patienter, der let taber kropsvarme, har vi et tæppe med cirkulerende varmluft (se billede).

Vi har mulighed for at tage røntgenbilleder for at se på røddernes placering eller, om der er rodbetændelse. Hertil bruger vi digital tandrøntgen, der gør det muligt for os at vurdere, hvordan tandrødderne og kæbeknoglens tilstand er.

Hvis vi har foretaget en smertevoldende tandbehandling, giver vi smertebehandling, både som injektion inden kæledyret vågner og til hjemmebehandling de følgende dage.

Hvordan forebygges problemer med tænder og tandkød?

Tandbørstning skal være en daglig/ugentlig rutine for kæledyret, ligesom almen pelspleje, leg, fodring og gåture. Tandbørstning og tandrensning af hund og kat er meget vigtig, da plak allerede dannes inden for 24 timer, tandsten allerede indenfor 3 dage, og tandkødsbetændelse kan forekomme allerede efter 2 uger.

Tilvænning til tandbørstning kan tage tid og skal være en positiv oplevelse. Husk altid at starte i det små og med korte intervaller. Tandbørstning kan med fordel kombineres med noget godt, såsom leg, en hyggestund og godbidder.

Brug gerne en lille blød tandbørste eventuelt sammen med en dyretandpasta uden fluor.

Tandbørstning kan suppleres med tyggeben, Plaque Off (havalgepulver) og tandstensdiæter.

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 16 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Man er ikke i tvivl om at i elsker dyr.. vi føler altid at vi er i gode hænder...

Fie​

Har brugt Stig og Jens igennem snart 20 år, og kan ikke forestille mig nogen bedre dyrlæger. Dygtige og empatiske.​

Stine

Charlottenlund dyrehospital er det bedste sted at få behandlet sit kæledyr. Jeg føler mig altid i gode hænder hos Jens, og mine hunde er altid blevet behandlet godt.

Frederikke​

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​