Laboratorie​

På Charlottenlund Dyrehospital har vi 3 store laboratoriemaskiner fra Idexx til henholdsvis blodanalyser og urinanalyser. Derudover har vi mulighed for at lave parasitologiske, cytologiske og mikrobiologiske undersøgelser.

Blod

Ved blodanalyser har vi tre maskiner, der kan hjælpe os med at undersøge dit kæledyrs organisme.

Procytemaskinen, udarbejder et hæmogram – hvilket vil sige, at den blandt andet analyserer blodets indhold af hvide og røde blodlegemer, blodprocent og blodplader. Dette kan give et indblik i, hvordan kæledyret har det og kan vise mulige infektionstilstande.

Catalystmaskinen, udarbejder en biokemisk profil, hvilket vil sige, at den analyserer blodets kemiske indhold, og kan derfor fortælle os, om de forskellige stoffer i blodet og om kroppens organer.

Snap Promaskinen kan aflæse combotests, hvor vi blandt andet kan teste for pankreatitis, hjerteorm, giardia, borrelia m.m.

Urin

Sedivuemaskinen analyserer urinprøver. Den fortæller os blandt andet om urinens vægtfylde, indhold af bakterier, udfældning af krystaller m.m.

Parasitter

Ved parasitologiske undersøgelser har vi mulighed for, at undersøge for forskellige lidelser forårsaget af parasitter såsom hjerte-eller lungeorm, bændelorm, spoleorm, giardia mm.

Cytologi

Ved cytologiske undersøgelser kigger vores dyrlæger nærmere på cellerne i et mikroskop. Dette kan f.eks. være væske fra en tumor, eller væske der er tappet fra et led.

Dyrkning

Ved mikrobiologiske undersøgelser har vi mulighed for at dyrke på bakterier og lave resistensbestemmelser. Det betyder at vi kan finde ud af, hvilken bakterie vi har med at gøre, og hvilken form for antibiotika den er sensitiv over for.

Kontakt os her

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. Du kan ringe til os på telefon 39 64 37 07 eller sende en e-mail til dyrehospitalet@femvejen.dk 

Du kan også benytte vores kontaktformular.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Følg os på Facebook

Charlottenlund Dyrehospital I/S

Bernstorffsvej 246, 2920 Charlottenlund

Klik her for rutevejledning

CVR: 67131118

Læs Behandling af personoplysninger hos Charlottenlund Dyrehospital.​

Kontaktinformation

Telefon: 39 64 37 07

Fax: 39 64 37 06

E-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk

VAGT Telefon: 70 22 11 01

Åbningstider

Mandag - onsdag: 08.00 - 16.30 (tlf.tid ml. 8-16)

Torsdag: 08:00 - 17:30 (tlf'en er åben 8-16.00)

Fredag: 08:00 - 16:30 (tlf'en er åben 8-15)

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores dyrlægevagt på telefon 70 22 11 01