Vaccination af kat

​Skal du bestille tid til vaccination af kat?

Charlottenlund Dyrehospital ved Hellerup og Gentofte tilbyder vi vaccination af kat. Vaccinationen beskytter katten mod at blive syge, hvis den bliver udsat for smitsomme sygdomme. Vacciner indeholder milde udgaver af den pågældende sygdom, som man vil vaccinere imod. Dette vil aktivere kattens immunforsvar og gøre den i stand til at genkende forskellige vira og bakterier, og den vil selv danne de antistoffer, som gør den i stand til at bekæmpe smitten, inden den bliver syg.

​Hvad koster vaccination af kat?

Prisen for vaccination af kat, inkluderer både sundhedscheck og vaccine, og der er ligeledes en lavere pris, hvis du skal have vaccineret to eller flere katte. Alle vores priser kan ses her.


​Hvad vaccineres katte imod?

Katte vaccineres typisk med kernevaccinen, som ALLE katte bør vaccineres med. Dette er Rhinotracheitis, Calicivirus og Panleukopeni (kattesyge og katteinfluenza). Derudover kan der tilvælges Klamydia, Felin Leukæmi og Rabies - alt efter din kats behov.

Hvor ofte skal katte vaccineres?

Killinger bør optimalt set basisvaccineres fordelt på 2 gange. Killinger bør få deres første vaccination omkring 12 ugers alderen og herefter som 16 uger. Herefter vaccineres de én gang årligt, for at sikre et højt indhold af antistoffer i blodet.

Katte, der har gennemgået killingevaccination, anbefales at blive revaccineret hvert 3 år. For katte der er i øget risiko for smitte med katteinfluenza (udekatte, katte som opholder sig på kattepensioner osv.) er årlig revaccination nødvendig, for at opretholde tilstrækkelig immunitet.

En voksen kat med ukendt vaccinestatus vil efter en enkelt vaccination mod kattesyge være beskyttet, mens beskyttelse mod katteinfluenza kræver to vacciner med 3-4 ugers interval.

Er der risiko forbundet med vaccination?

Det kan ske, at nogle katte får bivirkninger. Forbipasserende, milde bivirkninger som kan opstå, er en lille øm hævelse ved injektionsstedet, en smule feber og træthed. I sjældne tilfælde kan katten udvikle en allergisk reaktion kort tid efter, og i sådanne tilfælde skal man kontakte sin dyrlæge.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Jeg synes de er super dygtige på Charlottenlund dyrehospital. Når min hund får taget blodprøve, til kontrol, bliver det gjort på under et minut og hunden registrerer det dårligt nok. Jeg er fuld af beundring og vil aldrig gå til andre dyrlæger.

Lisbeth Wiberg Olsen

Charlottenlund dyrehospital er det bedste sted at få behandlet sit kæledyr. Jeg føler mig altid i gode hænder hos Jens og mine hunde er altid blevet behandlet godt. Så jeg kan kun anbefale Charlottenlund dyrehospital.

Frederikke Trolle

dejligt personale, søde og imødekommende, med fantastiske kompetencer, og beroligende atmosfære. Trods det er et dyrehospital.🐕👌🌹

Henriette Juul Nielsen

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​