Vaccination af kat

​Skal du bestille tid til vaccination af kat?

Charlottenlund Dyrehospital ved Hellerup og Gentofte tilbyder vi vaccination af kat. Vaccinationen beskytter katten mod at blive syge, hvis den bliver udsat for smitsomme sygdomme. Vacciner indeholder milde udgaver af den pågældende sygdom, som man vil vaccinere imod. Dette vil aktivere kattens immunforsvar og gøre den i stand til at genkende forskellige vira og bakterier, og den vil selv danne de antistoffer, som gør den i stand til at bekæmpe smitten, inden den bliver syg.

​Hvad koster vaccination af kat?

Prisen for vaccination af kat, inkluderer både sundhedscheck og vaccine, og der er ligeledes en lavere pris, hvis du skal have vaccineret to eller flere katte. Alle vores priser kan ses her.


​Hvad vaccineres katte imod?

Katte vaccineres typisk med kernevaccinen, som ALLE katte bør vaccineres med. Dette er Rhinotracheitis, Calicivirus og Panleukopeni (kattesyge og katteinfluenza). Derudover kan der tilvælges Klamydia, Felin Leukæmi og Rabies - alt efter din kats behov.

Hvor ofte skal katte vaccineres?

Killinger bør optimalt set basisvaccineres fordelt på 2 gange. Killinger bør få deres første vaccination omkring 12 ugers alderen og herefter som 16 uger. Herefter vaccineres de én gang årligt, for at sikre et højt indhold af antistoffer i blodet.

Katte, der har gennemgået killingevaccination, anbefales at blive revaccineret hvert 3 år. For katte der er i øget risiko for smitte med katteinfluenza (udekatte, katte som opholder sig på kattepensioner osv.) er årlig revaccination nødvendig, for at opretholde tilstrækkelig immunitet.

En voksen kat med ukendt vaccinestatus vil efter en enkelt vaccination mod kattesyge være beskyttet, mens beskyttelse mod katteinfluenza kræver to vacciner med 3-4 ugers interval.

Er der risiko forbundet med vaccination?

Det kan ske, at nogle katte får bivirkninger. Forbipasserende, milde bivirkninger som kan opstå, er en lille øm hævelse ved injektionsstedet, en smule feber og træthed. I sjældne tilfælde kan katten udvikle en allergisk reaktion kort tid efter, og i sådanne tilfælde skal man kontakte sin dyrlæge.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​