Vaccination af hund

​Skal du bestille tid til vaccination af hund? På Charlottenlund Dyrehospital ved Hellerup og Gentofte tilbyder vi vaccination af hund. Vacciner beskytter dyr mod at blive syge, hvis de bliver udsat for smitsomme sygdomme. Vacciner indeholder milde udgaver, af den pågældende sygdom, som man vil vaccinere imod. Dette vil aktivere dyrets immunforsvar og gøre det i stand til at genkende forskellige vira og bakterier, og hunden vil selv danne de antistoffer, som gør den i stand til, at bekæmpe smitten inden den bliver syg.

Hvad koster vaccination af hund?

Prisen for vaccination af hund inkluderer både sundhedscheck og vaccine, og der er ligeledes en lavere pris, hvis du skal have vaccineret to eller flere hunde. Alle vores priser kan ses her.


​Hvad vaccineres hunde imod?

Hundesyge

Hundesyge er en virussygdom hos hunde. Symptomerne er feber, næse- og øjenflåd, hoste, nedsat appetit, opkast og diarre. Hunde, som klare sig igennem de tidlige stadier af sygdommen, vil i løbet af noget tid udvikle symptomer på skader i nervesystemet. Oftest vil sygdommen være dødelig.

Parvovirus

Symptomerne på parvovirus er feber, nedsat appetit, opkast samt blodig diarre som hurtigt medfører dehydrering. Sygdommen kræver indlæggelse og intensiv væskebehandling og den kan være dødelig, især hos små hvalpe.

Smitsom leverbetændelse

Smitsom leverbetændelse er en mere sjælden sygdom, som kan være livstruende. Symptomerne er feber, nedsat appetit, nedstemthed, mavesmerter, opkast m.fl.

Leptospirose

Leptospirose er en gruppe bakterier, som kan medføre sygdom hos både hunde og mennesker. Smitten sker via urin fra gnavere (mus og rotter), som kan være tilstede ved vådområder, kloakvand samt i bymiljøer, hvor der er høje bestande. Vi anbefaler vaccination mod leptospirose, da rottebestanden er vokset betragteligt og dermed er risikoen for smitte steget.​

​​Kennelhoste (Parainfluenza)

Kennelhoste er en meget smitsom lidelse, der kan medføre gener hos hunden. Der er ofte flere ting, som kan have indflydelse på, om hunden bliver smittet. Det kan være en kombination af virus, bakterier (Bordetella) og miljø. Symptomerne er ofte milde, så som hoste og opkast. Ofte lyder det som om hunde har fået noget galt i halsen, hvilket dog ikke er tilfældet. Et længerevarende sygdomsforløb kan svække hundens immunforsvar og føre til andre infektioner i f.eks. hundens luftveje og lunger.

Rabies

Vaccination mod rabies kræves kun i forbindelse med rejse. Rabies er en sygdom, som også kan smitte mennesker. Det er en potentielt dødelig virusinfektion. EU har et krav om, at hunde skal have rabiesvaccination, mindst 21 dage før indrejse, dette skal være dokumenteret i hundens pas.

Smitte med rabies sker igennem spyt, ofte ved bid, hvor spyttet kommer i kontakt med et sår eller en rift. Symptomerne er savlen, lammelser forskellige steder i kroppen, samt adfærdsændringer såsom aggressivitet og skyhed.

Borrelia

Borrelia er en sygdom, der skyldes bakterier, som overføres via flåtbid. Symptomerne er feber, træthed, ømhed i muskler og led, samt lammelser især i ansigtet. Trods vaccination er det stadig en god ide at benytte midler til beskyttelse mod flåter, og tjekke hunden for flåter løbende.

Hvor ofte skal hunde vaccineres?

Hvalpe bør basisvaccineres fordelt på 3 gange. Hvalpen får sin første vaccination omkring 8 ugers alderen og herefter hver 3.-4. uge indtil hvalpen er 16 uger. De fleste opdrættere sørger for, at hvalpen har fået den første vaccination, inden den er klar til at flytte hjemmefra ved 8 ugers alderen. Herefter skal man som ejer selv sørge for de resterende 2 hvalpe basisvaccinationer omkring 12 og 16 ugers alderen.

Efter at hvalpen har fået alle vaccinationer, skal den voksne hund revaccineres en gang om året. Den årlige vaccination kombineres med et sundhedstjek, som gør dyrlægen i stand til, at holde øje med hundens sundhedsstatus.

Er der risiko forbundet med vaccination?

Meget få hunde udvikler komplikationer i forbindelse med vaccinationen, da det normalt ikke indebærer nogen risiko. Lette, forbipasserende bivirkninger som kan opstå, er træthed, og det er hovedsageligt hvalpe som reagerer på denne måde. Meget få hunde er allergiske overfor vaccinationen, og disse hunde vil kort tid efter udvikle en anafylaktisk reaktion overfor vaccinen, og i disse tilfælde er det vigtigt, at kontakte dyrlægen.

Kontakt os i dag for at få en tid til vaccination af hund

Du er velkommen til at få mere at vide om de forskellige former for vaccinationer og vaccinationsprogrammer samt tidspunkter og intervaller.

Du kan ringe på telefon: 39 64 37 07 for at lave en aftale eller høre nærmere. Du kan også skrive til vores e-mail: dyrehospitalet@femvejen.dk. Vi glæder os til at høre fra dig.​

✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 5 / 5 stjerner på baggrund af 24 anmeldelser på Facebook

Kundeudtalelser

Virkelig positiv oplevelse hver gang vi kommer. Min hund har både været hos Jens og hos Jacob og begge dyrlæger gør RIGTIG meget for, at min skøre, nervøse hund er tryg og glad for dem. 

Føler mig i bedste hænder, føler mig ikke solgt ind på behandlinger, foder eller vaccinationer, der ikke er nødvendige og har nemt ved at få tider, når der er brug for det.

Super søde sygeplejersker, som altid smiler imødekommende når man kommer og altid spørger ind til kræet.
Jeg kan derfor VARMT anbefale stedet til andre. Jeg tror ikke det fåes bedre nogle andre steder.

Ane Cecilie Remvig​

Endnu engang har vi oplevet en fantastisk service! På trods af at vi normalt bruger en anden klinik, da vi bor i Lyngby, får vi altid en uovertruffen behandling. I går fik vi klippet klør på Luna og Luna (ja, de hedder det samme) af en super professionel veterinær sygeplejerske. 

Da den mørke Luna synes, det er meget uhyggeligt, foregik det på gulvet, med dertil uhensigtsmæssig arbejdsstilling. Men hunden var helt rolig. Desuden fik vores feriegæst Rosa også klippet kløerne. 

Og prisen: GRATIS!! Godt man kan donere lidt til kaffekassen Jeg kan slet ikke anbefale Charlottenlund Dyrehospital nok! Og boede vi ikke lige ved siden af en også meget kompetent dyrlæge, ville vi altid bruge C D.

Elin Vestmar Henriques

Hjertelig tak til Jacob for den livreddende operation af Fie - og så på en søndag aften. 

Mission accomplished, hun har fået det godt igen. Hilsen Ling og Henrik.

Niels-Henrik Johansen

Charlottenlund Dyrehospital I/S
Bernstorffsvej 246
2920 CHARLOTTENLUND

Firma

CVR: 67131118

Kontaktinformation

Åbningstider​

Mandag - onsdag: 08:00 - 16:30

Torsdag: 08:00 - 17:30

Fredag: 08:00 - 16:30

Uden for normal åbningstid kan du kontakte vores samarbejdspartner Vagtkreds Nord på telefon 70 22 11 01.​